Araç İç Aksesuar Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç içi aksesuar seçerken nelere dikkat edilmeli? Doğru araç içi aksesuar seçimi nasıl olmalıdır?

Araç içi aksesuarlar araçlarınızın daha konforlu olmasını sağlayabileceği gibi doğru seçimlerde pek çok sorunla baş etmenize de olanak tanıyabilir. Özellikle aracınızın iç tasarımına ve konforuna önem veriyorsanız seçeceğiniz aksesuarların aracınız ile uyumlu olması oldukça önemlidir.

  • Renk uyumu,
  • Kaplama uyumu,
  • Kullanım alanı uyumu,
  • Araç içi sıkışıklığına göre uyumu,
  • Diğer araç içi aksesuarlarınız ile olan uyumu,
  • Fonksiyonel kullanıma imkan tanıması.

Gibi etkenler temelde aksesuar seçerken dikkat edilmesi gerekenler olarak karşımıza çıkıyor. Araç içi aksesuar seçiminde bunlar dışında moda ve trend olan tasarımların kullanılması da oldukça önemlidir. Özellikle iç tasarımı ile öne çıkmasını istediğiniz bir araç modeline sahipseniz tasarımında büyük düşünmeli ve önemli adımlar atmalısınız. Online Yedek Parça

Araç içi aksesuar seçerken dikkat edilmesi gereken diğer etkenler ise şu şekilde karşımıza çıkmakta;

  1. Malzeme kalitesi: Malzeme kalitesi araç içi aksesuarlarınızı seçerken oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmakta. Kalitesiz iç aksesuarlar araç içi kokulara neden olabileceği gibi güneşte kalma durumlarında erime, hızlı bozulma sorunlarına neden olabilirler.
  2. Güvenlik faktörleri: Araç içi aksesuarlarda iç güvenlik oldukça önemlidir. Özellikle sürücü açısından engel teşkil etmeyecek olan aksesuarlar tercih edilmelidir. Araç içi dekorasyon ürünlerinin sağlam şekilde yerine oturmaması durumunda kullanmamanız en önemli öneridir.
  3. Araç içi uyum: Araç aksesuarlarının araç içinde uyum göstermesi gerekmektedir. Araçlarınızda her türden aksesuarları kullanabilirsiniz ancak bunlar iç görünüşü, görüşü engelleme oranı, kazaya sebebiyet vermeleri açısından değerlendirilmelidir.
  4. Fonksiyonellik içermeli: Araç içi aksesuar seçerken fonksiyonel olmasına özen gösterilmelidir. Örneğin, bir araç içi organizatör işinizi kolaylaştıracakken aracınızın dar yapısına rağmen seçeceğiniz orta konsollar fonksiyonellik açısından sorunlar oluşturacaktır.
  5. Özelleştirebilme seçeneklerinden yararlanmak: Araç içi aksesuarlar her ne kadar cazip gelseler de araç içi kaplama renginize uymayan bir aksesuar genel düzeni bozacağı gibi dikkat dağınıklıklarına da neden olacaktır. Birden fazla renge sahip olabilen aksesuarlardan en uygun olanının seçilmesi önerilmektedir.

Konfor ve Fonksiyonellik: İç Aksesuarlarda Öncelikler

Her ne kadar maddeler içerisinde konfor ve fonksiyonellik başlıklarına değinmiş olsak da ayrı bir başlıkta İç aksesuarlarda öncelikler nelerdir incelemek en doğru aksesuar seçimi için önemli olacaktır.

Araç içi aksesuar seçiminde dikkat edilmesi gerekenler bir önceki başlığımızda yer alıyor. Konfor ve Fonksiyonellik açısından araç içi aksesuarları seçerken öncelikleri bu şekilde ayarlamak en doğrusu olacaktır;

  • Kullanım kolaylığı sağlayacak olan Carplay eklentileri,
  • Tablet ve telefon tutucuları,
  • Şarj istasyonları ve çakmaklık çoğaltıcılar,
  • Depolama için alternatif sağlayacak olan organizerler,
  • Araç içi portatif ısıtıcılar,
  • Hava temizleyicileri ve nemlendiriciler,
  • Güneşlikler.

Söz konusu maddeleri detayları ile inceleyecek olursak sağlayacağı konfor ve fonksiyonellik açısından kendi sıralamasını gözler önüne serecektir.

Carplay Eklentileri:

Kimi araçlarda dahili olarak gelen Carplay eklentisi bazı araç modellerinde sonradan eklenebilir durumda. Navigasyon, müzik yönetimi gibi pek çok işlevsel özellik kazandırılabilir.

Tablet ve Telefon Tutucuları:

Tablet ve telefon tutucuları özellikle uzun yol yapan ve sürekli olarak navigasyon kullanım ihtiyacı duyan ancak carplay eklentisi kullanmak istemeyenler için en uygun çözümü sağlayacaktır.

Şarj İstasyonları:

Her ne kadar araç içi aksesuarlar belirli voltaj değerlerinde çalışabiliyor olsa da şarj istasyonları ile çakmaklık çıkışından alınan voltaj değerleri ev elektriğinin kullanılabileceği türe dönüştürülebilmekte. Sürekli olarak telefon şarjı ve benzeri kullanımlar için kolaylık sağlayacaktır.

Araç İçi Organizerler:

Orta konsollar, kapı yanı düzenleyiciler ile fonksiyonel açıdan araçlarınızı geliştirebilirsiniz.

Araç İçi Isıtıcılar:

Özellikle uzun yol sıralarında kullanılabilecek olan araç içi ısıtıcılar çakmaklık girişlerinden alacakları voltaj ile su kaynatma, kahve yapma gibi pek çok alternatif için kullanılabilir ve tercih edilebilir.

Hava Nemlendiriciler:

Daha çok kişisel tercihler arasında yer alacak olan hava nemlendiricileri yaşadığınız bölgenin kuru ve kurak havasından araç içinizi ayrı tutarak cildiniz için en efektif deneyimi sağlayacaktır.

Ekstra Güneşlikler:

Tasarım açısından araç içine uygun modelde olacak olan ekstra güneşlikler arka koltuklar, sürücü ve yan koltukları için yoğun güneşe maruz kalmanın önüne geçecektir.

Araç İçi Aksesuarlarda Moda ve Trendler

Araç içi aksesuarlarda moda ve trendler sürekli olarak değişiklik gösterebilmekte. Günümüzün trendlerine bakıldığında daha çok renkli, ışıklı aksesuarlar tercih edilmekte. Bunlara genel anlamda bakarak araç içine ekleyecek olursak en efektifleri bu şekilde karşımıza çıkmakta:

  • Ayak altı RGB aydınlatıcılar,
  • Doğal ve araç içine uyumlu malzemeler,
  • Akıllı araç teknolojisini benimsemiş olan teknolojik geliştirmeler,
  • Özelleştirilmiş araç içi paspaslar,
  • Kapı ve ayna altına takılan “melek kanatları” ışıklandırmaları,
  • Özel dikişli direksiyon kaplamaları,
  • Araç içi rengine göre özel dizayn edilmiş koltuk kaplamaları.

Gibi pek çok araç içi ve dışı aksesuar modelleri günümüz trendleri olarak karşımıza çıkabilmekte. Trendler sürekli olarak değişiklik gösterebilmekte listemizde trend olarak yer alan pek çok aksesuar gelecekte demode olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu