Liqui Moly Motor Yağı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Motor yağı, motorlu taşıtlar içerisinde kullanılan ve motorun çalışan parçaları arasında meydana gelebilecek olan sürtünmeyi en aza indirgemeyi amaçlayan bir yağ tabakasıdır. İçten yanmalı olarak kullanılabilen tüm motorlar için kullanılan motor yağ her motorun yapısı ve teknolojisine göre değişiklik gösterir. Motor yağları aşınmayı engellemeye yardımcı olduğundan sürtünmeye de daha az enerji harcanmasına imkan verdiğinden motorun tüm gücünü yola etkili bir şekilde verir ve otomobilin performansının artırılmasına yardımcı olur.

Özellikle de motor yağını bekleyerek uzun süreler sonunda değiştirmek görevli yağın zaman içerisinde kirlenmesine ve beklenen görevleri yerine getirememesine neden olur. Düzenli motor yağı değiştirilmesi uzmanlar tarafından da tavsiye edilir. Yakıt tasarrufu da motor yağının değiştirilmesi ile olumlu olarak gelişmektedir.

Motor yağı gösterge paneli üzerinden kontrol edilmektedir. Motor yağı basınç uyarısı butonunun yanması ile birlikte mutlaka kontrol edilmelidir. Araç düz bir bölgeye park edildikten sonra yağ çubuğu yerinden çıkartılarak motor yağının seviyesi kontrol edilir. İdeal olan durum motor yağı seviyesinin maksimum ile minimum arasında yer almasıdır.

Motor Yağ

Liqui Moly Kullanım Özellikleri

Modern ve ileri teknoloji kullanılarak üretilen liqui moly yağın viskozitesini dengeleyerek uzun süreli bir kullanıma imkan tanır. Zor koşullar içerisinde ve zorlanmaların meydana geldiği durumlarda yağın akma hızını stabilize etmeye yardımcı olarak yağlama işlemini garanti altına alır. Araçlar için en önemli parçalardan birisi olan motor, liqui moly kullanımı motor aşınmalarını önlemeye yardımcı olur. Motor yağının incelmesini engelleyerek tamamen ortadan yok olmasının önüne geçerken, ilk araç çalıştırmalarının güvenli yapılmasını sağlar.

Motor yağ özellikleri açısından liqui moly için kullanım özellikleri şöyledir;

  • Yüksek sıcaklık değerine ulaşan motorda yağın akışını azaltarak yağın viskozitesini korur ve belirli bir alana toplanmasının önüne geçer.
  • Sürtünmeyi azaltarak motor ömrünü artırır ve ekonomik olarak kullanıcıyı rahatlatır.
  • Motor yağının içerisinde yer alan katıkların özellik değerlerini artırarak yağı güçlendirir. Böylelikle liqui moly yağlama işlemini artırır.
  • Sentetik ve mineral motor yağları ile uyumlu olan liqui moly tüm benzinli ve dizel motorlar için uygundur.

Olarak bilinen kullanım özellikleri ile araç sahiplerinin motor yağı olarak tercih etmesi anlamında öne çıkar.

Liqui Moly Faydaları Nelerdir?

Motor yağı markaları içerisinde yer alan liqui moly kullanım faydaları şunlardır;

  • Kalıntı bırakmaz ve tüm yağ filtreleri ile tamamen uyum gösterir.
  • Dizel Partikül Filtresi ve Katalitik Konverter içeren araçlar için de kullanılmaya uygundur.
  • Yüksek sıcaklık ve dinamik ağırlıklı yükler altında bile tüm özelliklerini sonuna değin korur.

Motor yağı liqui moly bilimsel olarakta motor aşınmasını azaltarak ömrünü uzattığını kanıtlamıştır.

Liqui Moly Faydaları Nelerdir

Liqui Moly Kullanım Yerleri

Dizel Partikül Filtresine sahip olan ve özellikle de Katalitik Konverter içeriklerine sahip olan araçlar için liqui moly oldukça uyumludur.

Liqui Moly Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

İlgili yağa eklenerek kullanılan liqui moly ıslak tip kullanımları için uygun değildir. Yağ dolum seviyesini aşmamak adına motor yağına eklenen ürün kadar eksik motor yağı ilave edilmelidir. Bunun için onlineyedekparca.com üzerinden gerekli motor yağı kullanımları ve özellikleri değerlendirilebilir.

Liqui Moly Nasıl Bir Markadır?

GmbH, motor yağı, yağlayıcı madde, yağ katkısı ve sentetik yağ konusunda uzmanlaşmış bir Alman firması olarak bilinir. 1 Ocak 2018 tarihinden beridir liqui moly Würth Grubu’nun bir parçası ve uzantısıdır. 1957 yılında Tuna Nehri’nde yer alan Ulm şehrinde kuruldu.

Sıvılaştırılmış molibden disülfit bazlı olarak yapılan katkı maddesi bu şirketin ilk ürünü olarak bilinir. Özellikle motor yağına eklendiği zamanlarda bu yağ ani bir yağ kaybı durumunun yaşanması anında acil bir çalışma performansı gösterir.

Liqui Moly Neden Pahalıdır?

Tüm dünya ülkeleri içinde pahalı olan araç ürünleri içerisinde yer alan liqui moly yağlarını ve tüm katkı maddelerini sadece Almanya ürettiğinden bu da nispeten pahalı markalardan birisi olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor.

Liqui Moly Kaç Kilometre Yol Gider?

Araç üreticilerinin tavsiyeleri üzerine 50.000 kilometre veya daha düşük kilometre yapan araç sürücüleri için 2 seneye değin uzun sürecek olan yağ değişimi aralıkları sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu