Araç Boyası Korumanın En İyi Yolları Nelerdir?

Araç kaportası üzerindeki boyalar zamanla deforme olmaya meyillidir. Bu nedenle araç boyası koruma oldukça önemlidir. Tabi ki bunun için en etkili yolları kullanmak gerekir. Araç boyası üzerine taş sektiğinde, kimyasal madde değdiğinde ya da çizilmeler meydana geldiğinde pek de hoş görüntüler ortaya çıkmaz. Sıfır ya da ikinci el fark etmeksizin araçların boyasının uzun ömürlü kusursuz biçimde kullanılması için en iyi koşullarda boya koruma yapmak gerekir. Bunun için uzmanlardan da destek alabilirsiniz.

Araç boyasının daha uzun ömürlü kullanılabilmesi için şu yöntemleri deneyebilirsiniz;

Park yerlerini doğru seçmek

Diğer arabalara yakın ya da trafiğin yoğun olduğu bölgelerde aracın boyasının çizilme riski daha yüksektir. Bu nedene aracınızı park ederken geniş alanları seçmeniz daha doğru olacaktır.

Güvenli sürüş tekniklerini deneyin

Emniyet kemeri takmak, trafik levhalarını ezbere bilmek gibi güvenli sürüş teknikleri oldukça önemlidir. Kimi zaman çok dikkate alınmasa da hem can güvenliği için hem de aracın hasar almaması için bu durum olmazsa olmaz kriterlerdir.

Araç temizliğinde uygun yöntemleri seçin

Çiziklerin çoğunluğu yıkama esnasında gerçekleşiyor. Özellikle yıkama istasyonlarındaki sert fırçalar aracın çizilmesine direk yol açar. Bu nedenle araç boyanızı korumak istiyorsanız daha güvenli yöntemleri seçmenizde fayda var.

Aracınızın boyasını seramik kaplama ile koruyun

Seramik kaplama yaptırmayı düşünmediyseniz artık deneyebilirsiniz. Çünkü seramik kaplama aracın yaşı fark etmeksizin yüzey çiziklerini engellemek, aracı UV ışınlarından korumak için rahatlıkla kullanılabilir.

Düzenli Yıkama ve Kurulama

Düzenli yıkama ve kurulama da araç boyasını koruma için oldukça önemlidir. Aracınızı ne sıklıkta yıkayacağınız tamamen size bağlıdır. Aracı kullandığınız alanlar, ne sıklıkla kullanım sağladığınız ve aracınızın rengi yıkama işlemi için önemlidir. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi aracınızı yıkarken kesinlikle sert fırçalardan uzak durmalısınız. Bazı kimyasallar da aracın yıkama esnasında çizilmesine neden olur. Bu nedenle araç yıkama esnasında yumuşak fırçaları, yumuşak kurulama bezlerini tercih etmek gerekir.

Sadece yıkama esnasında değil, kurulama işleminde de yumuşak kurulama havlularını tercih etmelisiniz. Çünkü yıkama esnasında olduğu gibi sert kurulama bezleri ile aracı kurulamak da çiziklerin oluşmasına, boyanın atmasına neden olabilir. Aracınızın bakımı, yıkama ve kurulaması için uzmanlardan da destek alabilirsiniz.

Pasta – Cila Uygulaması: Araç Boyasının Parlaklığını Koruma

Pasta cila uygulaması ile araç boyasını korumak mümkündür. Pasta uygulaması özel bileşenler yardımı ile aracın dış yüzeyindeki ince çizikler yok edilir. Böylece araç yüzeyi daha pürüzsüz hale gelirken bir yandan parlaklığının da korunması sağlanır. Pasta uygulaması yapıldıktan sonra cila aşamasına geçilir. Cila, aracın parlaklığını koruyan ve derinlemesine ışıltı sağlayan bir üründür. Boyanın en derin noktalarına bile etki eder. Araç boyasının üzerine ince bir cila uygulanarak yüzeyde yer alan küçük kusurlar gizlenir. Anlaşılacağı üzere pasta cila uygulaması görsel açıdan daha çekici görünmektedir.

Koruyucu Kaplamalar: Seramik Kaplama ve Faydaları

Seramik kaplamalar yeni ve eski araçlarda sıklıkla tercih edilir. Araç koruyucu ekipmanları arasında pek çok kişinin tercihidir. Çünkü bu kaplama sayesinde araçtaki çizikler ve kusurlar çok rahat bir şekilde korunabilir. Seramik kaplamalar aracın orijinal boyasının üzerine yapılır. Ancak mutlaka işinin ehli uzmanlara seramik kaplama yaptırılmalıdır. Bu şekilde araç boyası koruma altına alınabilir.

Seramik kaplama faydaları da şu şekilde gösterilebilir;

  • Araçta göz alıcı bir parlaklık ve üstün boya koruma niteliği sağlar.
  • Aracın boyalı yüzeyini olumsuz dış etkenlere karşı güçlendirir ve etkin bir koruma sağlar.
  • Otomobile su itici özellik kazandırarak daha iyi temizlik imkânı sunar.
  • Aracın bir önceki haline nazaran daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Otomobilin dış aksamındaki yağ, kir ve pas lekeleri daha kolay temizlenir.
  • Otomobil renginin güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlar.

Siz de aracınızın boyasını koruma altına almak için seramik kaplama yaptırabilirsiniz.

Güneşten Koruma: Araç Boyasını Güneşin Zararlı Etkilerinden Nasıl Korursunuz?

Araçlarda güneş ışını nasıl önlenir? Çok merak edilen bir konudur. Çünkü araç güneşten korunmadığı taktirde ciddi boyutta güneş yanıkları oluşabilir. Bu da hiç hoş olmaz. Özellikle güneşin araca vuruş açısı yanıkların oluşması bakımından oldukça önemli bir konudur. Boya renginin solmasındaki en büyük faktör güneş yanıklarıdır. Boya deforme olmaya başladıkça yanıklar da direkt görülmeye başlar. Ancak aracınızı güneşin zararlı etkilerinden korursanız boyanız da daha kalıcı olabilir ve kötü görüntüye sahip güneş yanıklarına maruz kalmazsınız.

Peki, aracınızı güneş ışınlarından nasıl korursunuz? Tabii ki de pasta cila attırarak. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi pasta cila aracın boyasının daha uzun süre kalıcı kalmasına ve daha dayanıklı olmasına yardımcı olur. Pasta cila dışında seramik kaplama işlemi de çok önemli bir faktördür. Bu iki yöntem sayesinde aracınızı güneşin zararlı etkilerinden koruma altına alabilirsiniz. Aracın güneş ışınlarından korunması için güvenilir firmalardan hizmet almanız daha doğru olacaktır. Bu konuda ve başka otomobil bloglarında daha detaylı bilgi almak için onlineyedekparca.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu