Süspansiyon Nedir?

Merak edilen süspansiyon nedir araçların gövdesi ile tekerlekleri arasına yerleştirilerek aracın ağırlığının taşınmasını sağlayan sistemlerdir. Bu nedenle süspansiyonlar araçlarda daha güvenli ve keyifli sürüş sağlar. Özet olarak bu sistemler araç modellerinin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Süspansiyonlar araç modellerinin diğer aksamlarıyla da kusursuz bir şekilde köprü kurmasında etkilidir.

Bu sistemler araçların zorlu zeminlerde daha kolayca ilerlemesini sağlar. Süspansiyonlar araç türlerinin olmazları arasında yer alır. Kolayca yol tutması sayesinde sürücü memnuniyeti sağlar. Bu bakımdan aracınızı profesyonel anlamda sürmek istediğinizde de mutlaka en iyi süspansiyonlardan satın alabilirsiniz.

Süspansiyon Çeşitleri Nelerdir?

Birçok süspansiyon çeşitleri de mevcuttur. Böylece araç modeliniz için en ideal modeli satın alabilirsiniz. Sabit süspansiyonlar, bağımsız süspansiyonlar, akıllı ve havalı süspansiyonlar olmak üzere toplamda 4 farklı süspansiyonlar türleri mevcuttur. Sistem türleri farklı fiyatlar üzerinden satışa sunulur. Bu bakımdan en uygun türü indirimli fiyatlardan satın alabilirsiniz.

Basit Süspansiyon Sistemi

İlk olarak basit süspansiyonların sistemini detaylı olarak incelemenizde fayda var. Sabit süspansiyonlar olarak da tanımlanan bu süspansiyonun türü araç modellerinin daha kaliteli bir şekilde yol tutuşu sunmasını sağlar.

Bu nedenle basit süspansiyonlar işleyişi en basit olan süspansiyonlar türleridir. Basit süspansiyonların sistemleri karmaşık düzeneğe sahip değildir. Bu süspansiyonlar son derece şeffaf bir yapıya sahiptir. Bu bakımdan süspansiyonunuzu aracınızda kolayca kullanabilirsiniz.

Basit Süspansiyon Sistemi

Bağımsız Süspansiyon Sistemi

Bağımsız süspansiyonlar sistemi ise herhangi bir araç modelinin yol üzerindeyken tekerleklerinin bağımsız olarak tepki sunmasını sağlar. Bu süspansiyon türleri serbest süspansiyonlar olarak da bilinir. Bağımsız süspansiyonların sistemi doğrudan Avrupa Kalite Standartları üzerinden imal ediliyor.

Bu nedenle bu süspansiyonların türleri de Türkiye genelinden tercih ediliyor. Bağımsız süspansiyonların en büyük avantajları arasında maksimum düzeyde yol konforu sağlamasıdır. Bu nedenle bu modeller daha çok son model araçlarda tercih ediliyor.

Bağımsız süspansiyonların araç sağlığı açısında da birçok yararları bulunuyor. Bu özel süspansiyonlar araç modelinizin yük bindirme ve indirmede sarsılmamasını sağlar. Böylece aracınızın ticari alanda da başarılı bir şekilde hizmetler sunmasını sağlar.

Akıllı Süspansiyon Sistemi

Akıllı süspansiyonlar sistemleri adından anlaşılacağı üzere otomatik ve yüksek teknolojilere sahip olan süspansiyonlar türüdür. Akıllı süspansiyonlar da doğrudan ekspertiz merkezleri tarafından aracınızdan yedek parça test edilir. Bu sayede aracınızda herhangi denge sorunu olup olmadığına kolayca bakılabilir.

Bu süspansiyonlar araçlardaki dengesizlikleri yok edebiliyor. Akıllı süspansiyonların sistemleri garanti kapsamında satışa sunuluyor. Bu nedenle bu süspansiyonlar da en düşük 5 yıl boyunca kullanılabilir. Akıllı süspansiyon sistemlerinde herhangi deformeler söz konusu olmaz.

Bu modeller de sıfır olarak satışa sunulur. Bu süspansiyonlar en kaliteli işleve sahiptir. Çünkü en iyi teknolojik donanımlar üzerinden hazırlanmıştır. Bu sistem araç içerisinde yer alan çeşitli sensör ve ayarlamalar üzerinden işlev sunar. Bu kapsamda akıllı süspansiyonlar maksimum düzeyde zevkli araç sürüşü sunar.

Havalı Süspansiyon Sistemi

Havalı süspansiyon sistemleri ise herhangi bir araç türünün tekerlekleri ile şahsinin yoldaki tüm olumsuz durumlar karşısında korunmasını sağlar. Havalı süspansiyonlar özel ve ticari araç modellerinde güvenle kullanılabilir. Bu süspansiyonlar araç sürüş sırasında aracın yola kusursuz bir şekilde yapışmasını sağlar.

Süspansiyonlar üzerinden en uygun düzeyde ayarlama yapılabiliyor. Havalı süspansiyonlar özellikle de yoğun olan ticari araç modellerinde tercih ediliyor. Bu araç türlerinde yüksek düzeyde yük yükleme kapasitesini sağlayabiliyor. Böylece araç yük taşımada daha düşük düzeyde zahmet çekmesini sağlar.

Havalı Süspansiyon Sistemi

Süspansiyon Parçaları Nelerdir?

Öncelikle bu sistemlerin genel amaçlarını hayata geçirebilmesi açısından bazı önemli parçalara da ihtiyaç duyabilir. Süspansiyon türlerinin garantili olmasına dikkat etmelisiniz. Bu parçaları ikinci elden ya da kalitesiz firmalardan temin edemezsiniz.

Bu tarz satış merkezlerinde sıfır parçalar satışa sunulmaz. Bu bakımdan süspansiyonların yedek parçalarını güvenle satın alabilirsiniz. Parçaların en büyük avantajları arasında ise orijinal olmalarıdır.

Bu bakımdan süspansiyonlarınız arızalanması durumunda yeniden orijinal parçaları en uygun fiyattan satın alabilirsiniz. Süspansiyonların tüm parçaları ise yetkili firma sitesinden satışa sunuluyor. Böylece ek ücretler ödemeden bu parçaları kolayca satın alabilirsiniz.

Dolaysıyla tüm süspansiyonlarda kullanılan parçalar şunlardır;

  • Amortisörler
  • Kollar
  • Viraj demirleri
  • Salıncaklar
  • Rotinler

Olarak sıralanabilir. Bu nedenle satın almak istediğiniz süspansiyonlarda tüm parçaların mevcut olmasına dikkat etmelisiniz.

Süspansiyon Test Nasıl Yapılır?

Süspansiyonlarda gerekli testler ise profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilir. Bu aşama sonrasında ise tüm süspansiyonlar araçlara en uygun olarak satışa sunulur. Sistem testlerinde amirtöserlerin, kolların ve viraj demirleri ile diğer parçalarının sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığına bakılır.

Tüm bu aşamalar ise birkaç saat içerisinde tamamlanır. Hemen akabinde araç sahiplerine gerekli bilgiler de aktarılır. Aracınız için en kaliteli süspansiyonları satın almak zorundasınız. Bu işlem en kaliteli ekspertiz merkezleri tarafından gerçekleştirilir. Bu aşamada ilk olarak aracınız özel bir test makinesi üzerine çıkarılır.

Hemen akabinde gerekli kontrollerin yapılması açısından test aşamasına geçilir. Süspansiyon sistemi içerisinde bulunan tüm parçalar tek tek kontrol edilir. Test cihazı aktif edilerek araç modeline çeşitli titreşimler aktarılır. Bu kapsamda aracınızın sunduğu tepkiler hakkında bilgiler sunulur. Tüm bu aşamalar sırasında sizler de aracınızın başında yer alabilirsiniz.

Profesyonel firmaları tercih etmeli ve ikinci elden sistemlerden kaçınmalısınız. Bu tarz modeller uzun ömürlü olamadıklarından araç kalite ve sağlığınız açısından da ciddi anlamda risk oluşturabiliyor. Kaliteli süspansiyonları ise uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu