Arabam Ne Kadar Ediyor? 2. El Araç Değer Hesaplama

Arabanızı satmaya karar verdiniz ve doğal olarak aklınıza gelen ilk soru: Arabam ne kadar ediyor? Aracınızın ikinci el değerini hesaplamak için internette bulunan hesaplama motorlarını kullanabilirsiniz. Aracınızı hangi nedenle satıyor olursanız olun hak ettiği değerinde satmanız gerekir. 2. El araç değer hesaplama sayesinde aracınızı alacağınız veya satacağınız yaklaşık fiyatı öğrenebilir ve aracınızın ikinci el değerini arttırmak için bazı konulara dikkat edebilirsiniz. Arabam ne kadar ediyor? Sorularını cevaplandırıyoruz.

Aracınızın Değerini Hesaplama

Başkasının aracını satın alıyor veya kendi aracınızı satıyor olabilirsiniz. Hangisi olduğu fark etmeksizin söz konusu aracın değerini bilmek önemlidir. Bu sayede alım satım işleminin son basamağı olan pazarlık konusuna gelindiğinde kendinizden daha emin olarak uygun fiyatlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Araç Satın Alıyorsanız

Arabam ne kadar ediyor? diye soruyorsanız, gözden çıkarmak istediğiniz bir aracınız ile ilgili bilgi sahibi olmak hakkınızdır. İnternet üzerinden bulduğunuz, tanıdığınızın önerdiği veya başka bir kanalla satın almak istediğiniz aracın tanıtımında yer alan özellikleri incelersiniz. Hoşunuza giden özelliklere sahip makul fiyatlı aracı satın almak isterseniz. Bununla birlikte önemli olan konu tanıtımda söylenen özellikleri arabanın gerçekten taşıyıp taşımadığıdır. Aracı canlı bir şekilde görmeniz ve satın almadan önce gözden geçirmeniz önemlidir. Satıcının adil bir fiyat biçip biçmediğini ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Her şeyden emin olduktan sonra içiniz rahat bir şekilde satın alma işlemlerine başlayabilirsiniz.

Aracınızı Satıyorsanız

Aracını satan taraf sizseniz arabam ne kadar ediyor? diye merak etmeniz çok doğaldır. Aracınıza hak ettiği değeri biçmeniz önemlidir. Böylelikle düşük fiyat veren alıcılara karşı hazırlıklı olabilir ve yıllardır gözünüz gibi baktığınız arabanızdan hak ettiğiniz geliri elde edebilirsiniz. Unutmayın ki hasarı ve masrafı düşük araçlar çok daha kolay ve hızlı bir şekilde satılmaktadır. Alıcıya verdiğiniz güven, verdiğiniz bilgilerin doğruluğu, aracınızın modeli ve kaç sene kullanıldığı gibi diğer detaylar da aracınızı satma aşamasında etkileneceğiniz faktörlerdendir.

Aracınızı 2.El Araç Değer Hesaplama İçin Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Arabam Ne Kadar Ediyor?

Sahip olduğunuz aracınızı ikinci el olarak satmaya karar verdiyseniz bunun birçok nedeni olabilir. Yeni bir araç satın almış olabilir veya yakın zamanda araç değiştirmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Belki de paraya ihtiyacınız var ve aracınızı mümkün olan en yüksek fiyattan satmak istiyorsunuz. Satış işlemini başlatmadan önce ilan vermek ve aracınızı alıcılara göstermek için hazırlamanız gerekmektedir. Bakımı yapılmış, temiz ve sağlam bir aracın yeniden satış değeri her zaman daha yüksek olacaktır.

Arabam ne kadar ediyor? Soruları karşısında çok düşünüyor olabilirsiniz. Değindiğimiz hususlara dikkat ederek bir karar verme sürecine girebilirsiniz. Aracınızı ikinci el satışına hazırlarken yapmanız gerekenler:

  • Aracın dışını temizleyin gerekiyorsa cilasını yenileyin. Aniden satılmaya karar verilmiş bakımsız bir arabayı kimse satın almak istemez.
  • Araçta ezik, çizik veya izler varsa onarımını yaptırmayı ihmal etmeyin. Burada yapacağınız masraf araç satışınızda size daha büyük bir rakamla geri dönecektir.
  • Pencerelerin açılıp kapanmasında veya kendisinde bir sorun varsa yaptırmayı unutmayın. Her mevsimde kullanılan camlar alıcıların en çok dikkat ettiği detaylardan biridir.
  • Aracın içini mutlaka temizlemelisiniz. Paspasları değiştirebilir, aracı süpürebilir ve koltuk örtülerini yenileyebilirsiniz. Böylelikle temiz ve az kullanılmış bir görünüme sahip olacak ve çekiciliği artacaktır.
  • Motor bölmesini temizleyin. Yağ filtresi değişimi gibi basit işlemleri yedek parça satın alarak kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca alacağınız motor bakım seti ile kapsamlı bir temizlik yapabilir motorun iyi korunduğunu göstererek aracınızın satış değerini arttırabilirsiniz.
  • Arabam ne kadar ediyor? sorusu gibi bakımının ve parçalarının dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi olduğunu belirtmek gerekir. Fark ettiğiniz bölgelerde tamir gerekiyorsa yapmayı ihmal etmeyin. Cam sileceği, torpido gözü veya kemer tokası gibi detayları kontrol ederek eksik veya kırık var mı diye kontrol edin.
  • Aracınızın sigortası devam ediyorsa sigorta kapsamına giren değişim ve onarımları yaptırarak masraflarınızı hafifletebilir ve aracın yeni sahibine daha temiz bir araç bırakabilirsiniz.

Aracın 2.El Satış Değerini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Aracınızın ikinci el değerini belirleyen etmenler arasında hasar durumu ilk sırada yer alıyor diyebiliriz. Kimse üzerinde çok masraf yapacağı bir arabayı satın almak istemez. Aracın yedek parçalarının yenilenmiş, değiştirilmiş ve sağlam durumda olması çok önemlidir.

Aracınızı satışa hazırlarken bakımını yapmak veya parçalarını değiştirmek istiyorsanız gideceğiniz adresi söyleyelim. Opel, Volkswagen, Chevrolet ve diğer model araçlarınızın hazırlığı için gerekli tüm yedek parçalara www.onlineyedekparca.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Motor bakım setinden buji setine cam sileceğinden cam açma düğmesine kadar aradığınız tüm yedek parçalar orijinal ve uygun fiyatlı. Aracınızı hazırlarken yapacağınız bu ufak masraflarla yeniden satış değerini arttırabilirsiniz. Arabam ne kadar ediyor? sorularına cevap olarak aracınızın satışını hak ettiği bir değerde gerçekleştirmiş olur ve aracın sahibine kullanabileceği temiz ve yenilenmiş bir araç teslim edersiniz.

Audi, BMW, Mercedes benzeri lüks otomobil markalarının 2. El satış değerleri daha yüksektir. Popüler marka ve modellere ait bir aracınız varsa satışını daha kolay bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkündür. Satışa çıkarmadan önce aracınızdaki eksikleri kontrol etmeyi ve değiştirmek istediğiniz lüks otomobil yedek parçalarını sitemizden temin etmeyi unutmayın.

Neden Alıcılarla 2.El Araç Değer Hesaplama Konusunda Ayrıma Düşüyorum?

Daha önce kullanılmış bir aracın ticaret değeri söz konusu olduğunda kesin fiyatlandırma diye bir şeyden söz etmek pek de mümkün değildir. 2. El aracın değeri yerel piyasa koşullarına, satıcının envanterine ve aracı yeniden satma yeteneklerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Aracınıza biçtiğiniz değerin doğru olup olmadığını anlamak için aracınızın marka ve modeline ait ikinci el pazarındaki diğer araçları inceleyebilirsiniz. Böylelikle aracınızın düşük ve uç değerdeki yeniden satış değerleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Arabam ne kadar ediyor? sorusu karşısında detaylara değinmeye devam ediyoruz.

2.El Araç Değer Hesaplama İçin Bilmeniz Gerekenler

Aracınızın modeli ve hangi yıla ait olduğu değerini hesaplamada öncelik olarak önem verilen konulardandır. Son model araçlar çok daha pahalı olacağı gibi ek donanımlara sahip araçların da fiyatı artmaktadır.

Arabam ne kadar ediyor? Soruları karşısında aracın rengi ve sahip olduğu özellikler ise elbette ki alıcıların özellikle dikkat ettiği başlıklardır. Beyaz ve gümüş renkteki arabaların talebi her zaman daha fazla olduğundan fiyatları daha yüksektir. Aracın kendisiyle birlikte gelen standart özellikleri ve bununla birlikte araç sahibinin eklediği veya satın aldığı özellikler de aracın fiyatını etkileyen diğer unsurlardandır.

Aracın alım veya satım değeri en çok da aracın hasar oranına ve mevcut durumuna göre belirlenir. Satıcıların verdiği araç bilgileri konusunda dürüst olmaları ve alıcıların ise aracın özelliklerinin ilanda verilip verilmediği gibi olmadığını kontrol etmeleri gerekir.

Aracın kat ettiği kilometre arttıkça araç yaşlanır. Eğer bir araç için ortalama değer olan 20 bin ve 25 bin kilometrelerini geçen bir aracınız varsa değeri düşecektir. Eğer aracınız garajda tutulmuş ve ortalama değerden daha az yol gitmişse değerinin arttığını göreceksiniz.

İkinci el araç alırken veya satarken aracın değerini arttıracak veya aracı yenileyecek tüm yedek parçalar için www.onlineyedekparca.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz alışverişlerinizi mağazamızdan da yapabilirsiniz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun hızlı ve güvenilir kargo ile birçok araç markası ve modeline ait yedek parçaların teminini sağlamaktayız.

Bu yazımızda Arabam Ne Kadar Ediyor? 2. El Araç Değer Hesaplama konusuna değindik.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu