Lastik Ölçü Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Jant lastik hesaplama ya da lastik ölçü hesaplama yaparken lastiğin üzerinde yer alan R harfinden sonraki sayıya dikkat çekmek gerekir. Örnek vermek gerekiyorsa lastiğin üzerinde 195/45R19 91H yazıyorsa, lastik jantının ölçüsünü ifade eden birim 19’dur. Buradaki 19, cm olarak belirlenmelidir. Bu sayıyı biliyorsanız çok rahat bir şekilde lastik çapı ya da jant ölçüsü belirleyebilir, doğru ölçülerde lastik alışverişi yapabilirsiniz.

Lastik Ölçüsü Nerede Yazıyor?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi lastik ölçüsü lastiğin yanak kısmında net bir şekilde yazmaktadır. Lastiğin yanağında birden fazla ölçü bulunur. 195/55 R16 gibi ifadeler lastiğin sahip olduğu ölçüleri ifade eder. Lastik çapı yukarıda belirttiğimiz gibi R harfinin yanında yazılan sayıdır. Ayrıca lastiğin ölçücü aracın kılavuzunda ya da sürücü kapısında yazabilir. Bazı modellerde ise yakıt kapağının içinde yazılıdır.

Lastik Ölçü Hesaplaması

Lastik ölçüsü hesaplaması aracın performansını arttırmak istediğinizde ya da yakıt tüketimini azaltmak istediğinizde çok işinize yarayacaktır. Lastik ebat değişim oranı %3 olarak belirlenmiştir. Bu oranın üzerine çıkmak ya da aşağısına inmek sürüş güvenliğini tehdit eder. Bu yüzden lastik yanağında yazan ölçü birimine mutlaka riayet etmeniz gerekir.

Lastik ölçüsü hesaplanırken taban alanı ile yanak ölçüsü çarpılır. Sonra jant mm değerine çevrilir. Bu iki değer de mm olarak hesaplanır.

Araç Kullanım Kılavuzundan Doğru Lastik Ölçüsü Bulma

Araç kullanım kılavuzundan doğru lastik ölçüsü bulmak oldukça kolaydır. Aracınız sıfırsa bayiden verilen kullanım kılavuzunu incelediğinizde kolaylıkla lastik ölçülerini görebilirsiniz. Kılavuz sayfalarını inceleyerek aracınızın sahip olduğu lastik ebatını öğrenebilir, ileriki zamanlarda değişim yapmak istediğinizde bu doğrultuda lastiğinizi değiştirebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi lastiğin yanak kısmında yazan R harfi ile başlayan kod kullanım kılavuzunda da belirtilir. Bu sayıya riayet etmeniz durumunda aracınızın lastiğini en uygun şekilde değiştirebilir ve güvenli sürüş imkanı bulabilirsiniz.

Farklı Sürüş Koşulları İçin Uygun Lastik Ölçüleri

Farklı sürüş koşulları için uygun lastik ölçüsü seçmek gerçek manada hayati öneme sahiptir. Çünkü doğru lastik boyutunu seçmek araç performansını ve güvenliğini büyük ölçüde etkiler. Lastik ebatları lastiğin üzerinde yazılı olan rakamlara göre değişiklik gösterir. Lastik üzerinde yer alan lastiğin genişliğini, yüksekliğini, iç çapını ve hız grubunu gösterir. Bu sayılar hakkında doğru bilgilere sahip olursanız ona göre iyi lastik seçebilirsiniz.

Doğru lastik ebadı araç ile lastiğin birbiri ile uyumlu olmasını sağlar. Bu ebatlar lastiğin yol tutuşu, fren mesafesi, sürüş konforu ve yakıt verimliliğini arttırır. Örnek olarak 205/55 R16 ölçü birimini incelerken buradaki değerler şunları gösterir;

205; lastik genişliği

55; % değerinden lastik yüksekliği

16; lastik iç çap

Lastik ebatları aracın performansını belirleyen rakamlardır. Bu ebatlar aracın sürüş konforuna uygun sayıları ifade eder. Doğru lastik ebatını seçmek sürüş konforunu ve can güvenliğini arttırır. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda lastiklerinizi değiştirmek istiyorsanız bu ölçülere riayet etmelisiniz.

Lastik Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İklim koşulları ya da lastiklerde meydana gelen hasarlar kimi zaman lastik değişimine yol açabilir. Otomobil lastik değişimi yaparken en önemli püf nokta araç ile uyumlu bir lastik seçmek olacaktır. lastik değişimi yaparken dikkat etmeniz gereken temel kriterler şu şekildedir;

  • Doğru lastik seçimi
  • İşçiliğin kaliteli olması
  • Montajın kusursuz olması

 

Bu üç kriter lastik değiştirme evresinde olmazsa olmazdır. Özellikle lastik boyutu kesinlikle atlanmaması gereken bir noktadır. Mevsim özellikleri ile uyumlu bir araç seçmek de önemli bir kriterdir. Örneğin kışın yazlık lastik kullanamazsınız, dört mevsim lastik seçerken de kaliteli olan markaları tercih etmenizde fayda vardır. Aracınıza gereğinden büyük ya da küçük lastik seçmeniz hem yol tutuşunu etkiler hem de kazalara sebebiyet verir.

Lastikleri değiştirirken işçilik de büyük önem arz eder. Özellikle jantlar yerinden çıkarılırken en ufak bir hasar aldığınız lastiğin yerine oturmamasına sebep olabilir. Bu nedenle lastik sökülürken mekanizmaya zarar verilmemelidir.

Tıpkı işçilik gibi montajın da kusursuz olması gerekir. Lastiği yerine monte ederken mekanizmaya vereceğiniz en ufak hasar yeniden lastik satın almanıza yol açabilir. Masraflardan ve can güvenliğini tehlikeye atmaktan kaçınmak için mümkün olduğunca bu 3 kritere dikkat etmeniz gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu