Marşpiyel Nedir? Ne İşe Yarar?

Marşpiyel otomobil sistemi arasında kendisine önemli bir yer edinmiş bir parçadır. Sürüş ve otomobil güvenliğini direkt olarak etkileyen bu parçanın hasarsız olması büyük önem arz ediyor.

Marşpiyel Ne İşe Yarar?

Marşpiyel aracın çelik iskelet sistemi olarak açıklanmaktadır. Olası kaza anında yolcular için kabin görevi görmesi aracın çelik iskelet sistemi olarak adlandırılmasını etkilemiştir. Ancak marşpiyellerin tek görevi kabin görevi görmesi değildir. Kaza anında aracın direncini artırması da marşpiyelin önemli görevlerinden bir tanesidir.

Marşpiyeller araçta suyla temas eden ilk bölümlerden biridir. Suyla temas edilen ilk bölüm olduğu için marşpiyellerin hasar aldığı ya da kısa zaman içerisinde çürüdüğü görülebiliyor. Olası bir çürüme halinde marşpiyeller görevini yerine getiremeyecektir. Marşpiyelin görevini yerine getirmemesi halinde basit bir kaza sonucu araçta yüksek hasarlar oluşabiliyor.

Marşpiyel günümüzde modifiye yapmak için de tercih edilebiliyor.

Marşpiyel Aracın Neresindedir?

Marşpiyel otomobillerin ön ve arka çamurluk bitiminde yer alır. Marşpiyeller otomobilin her iki tarafında da bulunur. Sağ ve sol marşpiyeller aracın tavan ile bağlantısını sağlayan uzun bir gövdedir. Alttan yukarıya doğru gelen marşpiyeller aracın etek bölümüne kadar uzanıyor.

Marşpiyel her araçta aynı malzemeden üretilmemiştir. Bazı araçlarda plastik aksamdan üretilirken bazı araçlarda çelikten üretilmiştir. Çelik olan marşpiyeller plastik marşpiyele göre çok daha sağlam olarak kabul edilir.

Marşpiyel aracın dengeli bir sürüş sağlaması için takviye sağlar. Bu sebepten ötürü marşpiyellerin zarar görmemesi eğer zarar görmüşse kısa süre içerisinde onarılması büyük önem arz ediyor.

Marşpiyel Hasarı Önemli Mi?

Araç sahipleri marşpiyel hasarının gerçekten önemli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Diğer parçalarda olduğu gibi marşpiyelde de oluşabilecek bir hasar aracın sürüş güvenliğinin azalmasına neden olabiliyor. Marşpiyelin belli sebeplerle hasar alması çok ciddi sorunların oluşmasına neden olabiliyor. Marşpiyelin zarar görmesi ile değer kaybı da meydana gelebiliyor. Aracın minimum zarar görmesi için hasarlı marşpiyelin yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor.

Marşpiyel hasarının önemli olup olmadığını etkileyen önemli bir detay hasar nedenidir. Çarpma ya da sürtme gibi sebeplerden dolayı oluşan hasarlar sürücüler tarafından önemli olarak kabul edilmelidir. Çünkü çarpma ya da sürtme gibi sebeplerle oluşan hasarlar aracın kozmetiğine zarar verdiği gibi aracı savunmasız hale getirebiliyor. Hiçbir sürücü aracın savunmasız hale gelmesini istemeyecektir. Bu problemle karşılaşmamak için marşpiyelin sağlığına gereken özeni göstermek oldukça önemlidir.

Bazı sürücüler marşpiyelin hasar görmesine gereken özeni göstermiyor. Marşpiyeli hasarlı araçlar trafikte farklı bir kazaya karıştığında maddi kayıp artıyor. Oluşacak bu maddi kayıpla karşılaşmamak için marşpiyelin sağlıklı kalması ve hasarsız olması oldukça önemlidir.

Marşpiyelin hasar almaması için park yerlerine aracı doğru bir şekilde park etmek gerekiyor.

Marşpiyel Düzeltme Nasıl Yapılır?

Marşpiyelin düzeltme işlemi standart olarak tamamlanamaz. Araçtan araca ve marşpiyelin türüne bağlı olarak düzeltme işlemi değişiklik gösterebiliyor. Buna bağlı olarak Tofaş marşpiyel değişimi ile Ford marşpiyelinin değişimi değişiklik gösterir. Çünkü her iki araçtaki marşpiyeller farklı malzemelerden üretilmiştir.

Marşpiyelin düzeltme işlemi sürtme ve çarpma ile direkt olarak ilgilidir. Eğer çarpma ya da sürtme işlemi derinse düzeltme işlemi de ona göre gerçekleşecektir. Düzeltme işlemi gerçekleştirilirken kaynak makineleri ve alternatif yöntemler uygulanıyor.

Broadway marşpiyel parçası yırtık ya da ciddi hasar almışsa düzeltme işleminden ziyade parçanın komple değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü parçanın düzeltilmesi bu durumda işe yaramayacaktır. İşe yaramayacağı için değiştirilmesi temel çözümdür.

Marşpiyel Pası Nedir?

Tempra marşpiyel parçası ya da diğer araçların marşpiyelleri paslanabiliyor. Oluşan bu pas neticesinde onarım aşamasına en kısa süre içerisinde geçmek gerekiyor. Marşpiyelin paslanmasını etkileyen birçok farklı neden vardır. Marşpiyelin uzun süre su ile temas etmesi, nemli iklimler ya da değişken yol unsurları pas oluşumunu tetikleyebiliyor.

Clio 2 marşpiyel pası pek çok sürücüyü etkilemektedir. Paslanan marşpiyelin pasını sökmek için kimyasal ürünler kullanılır. Pas sökücü ürünlerin düzenli kullanımı ile beraber pas kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Ancak pas sökücü ürünleri kullanırken fırça ya da tel gibi ürünlerden yardım alınmalıdır.

Aracın fazla suyla temas etmemesi pas oluşumunun gecikmesini sağlayacaktır. Ancak çok yağmur yağan yerlerde yaşayan bireyler marşpiyelin suyla temasını engelleyemeyeceği için parçanın paslanmasıyla karşılaşabiliyor. Marşpiyelin paslanması ciddi bir sorundur. Ancak ortadan kaldırılamayacak bir problem değildir. Otomobil servisi ile iletişime geçilmesi halinde ortalama 1 gün içerisinde marşpiyel eski haline getirilebiliyor.

Marşpiyel Düzeltme Fiyatları

Marşpiyel düzeltme işlemi için ödenecek ücret sürücüler tarafından sıklıkla araştırılır. Ancak marşpiyelin düzeltilmesi için yüksek ücret ödemeye gerek yoktur. Çünkü marşpiyelin düzeltilmesi kısa süren ve zor olmayan bir işlemdir. Zor olmayan bir işlem olduğu için düşük fiyatlarla düzeltme işlemi sona erebiliyor.

Marşpiyelin düzeltilmesi için ödenecek ücret oldukça değişkendir. Düzeltme işleminin niteliği ya da ekstra işlemin olup olmaması fiyatı etkileyen önemli etkenlerdendir. Bunun için otomotiv servisi ile iletişime geçmeden net bir fiyat söylemek sürücülerin yanlış bilgilenmesine neden olabiliyor.

Marşpiyelin düzeltilmesi mümkün değilse parçanın orijinal parçayla değiştirilmesi gerekiyor. Bu değişime bağlı olarak sürücüler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Hepsi ve daha fazlası için hemen ziyaret edin: https://blog.onlineyedekparca.com/

Sonuç

Marşpiyeller hiç beklenmedik anlarda zarar görebiliyor. Oluşan bu zarara bağlı olarak marşpiyelin değişimi sorgulanıyor. Marşpiyelin değişimi için muadil ürünler yerine bire bir orijinal ve araçla uyumlu ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Bire bir orijinal ürün satın almak isteyen bireyler onlineyedekparca.com üzerinden sipariş oluşturabiliyor.

Onlineyedekparca.com üzerinden satın alınan marşpiyeller hızlı bir şekilde alıcıya ulaştırılıyor. Kısa süre içerisinde alıcıya ulaştırıldığı için sürücüler aracını kısa süre içerisinde onarma imkanı bulabiliyor.

Onlineyedekparca.com üzerinde satılan marşpiyeller düşük fiyatlıdır. Düşük fiyatlı olduğu için sürücüler kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla satın alma şansına sahip olabiliyor. Bunun yanında ödeme yöntemlerinin oldukça fazla ve nitelikli olması onlineyedekparca.com’u diğer sitelerin önüne geçiriyor.

Marşpiyel Düzelir Mi?

Doğru usta ile görüşülüp doğru hamleler gerçekleştirildiğinde hasarlı marşpiyeller eski haline gelebiliyor.

Marşpiyel Boyalı Olursa Ne Olur?

Marşpiyelin boyalı olması aracın sağlığı için olumsuz olmasa da aracın değer kaybetmesine neden olabiliyor.

Marşpiyel Şase Mi?

Marşpiyellerle şase arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Marşpiyeller farklı ekipmanken şase farklı bir ekipmandır.

Marşpiyel Hasarı Önemli Mi?

Marşpiyelin hasar alması önemli bir problem olarak nitelendirilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu