OEM Yedek Parça Nedir?

Sıfır kilometre yeni bir otomobil veya ikinci el bir otomobil aldığınızda belli bir süre sonra orijinal parçalarda eskime, bozulma veya kaza nedeniyle yenilenmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yenilenme sürecinde oto yedek parça veya oto aksesuarlarına ihtiyaç duyuluyor. Aracınızı bakım, arıza sebebiyle yetkili servisi veya sanayiye götürdüğünüz zaman bazı parçaları değişmesi gerekiyorsa ustalardan üç farklı seçenek sunuluyor.

Bunlar şöyle sıralayabiliriz;

  • Orijinal parça
  • OEM parça
  • Yan sanayi parçalar olmak şeklinde sıralanabilir.

Peki, OEM parça nedir? Sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Orijinal Parça Nedir?

Orijinal parça yetkili servisten alınan parçanın aynısına denir: Orijinal parçalarda arabanın markasının logosu genellikle bulunuyor. Bu parçayı arabanıza taktığınız zaman herhangi bir uyarlama ve düzenleme işlemi yapmanıza gerek duymuyor. Orijinal parça bağlantı kısımları ile ilgili yerlere bire bir şekilde uyacak şekilde oturtuluyor. Fabrika tarafından üretilen parçayı aracınızda bulunan parçayla bire bir şekilde kullanabilirsiniz. Orijinal parçalar risksiz parçalar arasında yer alıp fiyat konusunda biraz pahalı oluyor.

OEM Parça Nedir?

OEM kelimesini kısaltılmasına bakarsak Original Equipment Manufacture kelimelerin baş harflerinden oluşturup Türkçede orijinal ekipman üreticisi anlamına geliyor. Araba üreticileri neredeyse hiçbir zaman arabalarda kullanılan yedek parçalarının hepsini kendileri üretmemektedirler. Bu ihtiyaçlar bazen tedarikçi firmalar aracılığıyla sağlanıyor. Tedarikçi firmalar da bu yedek parçaları orijinaline yakın şekilde üretmeye özen gösteriyorlar. Tedarikçi firmalar OEM parçalarını üretirken belli şablon ve kurallara uyumaları gerekiyor.

OEM Yedek Parça Nedir?

Yan Sanayi Parça Nedir?

Yan sanayi parça arabanızın yetkisi dışında üretilmiş olan parçadır. yan sanayi parçaları bazen orijinallerinden bile daha kaliteli olabiliyorlar. Ülkemizde üretilen yan sanayi parçaları oldukça fiyatları uygundur. Yan sanayi parçaları herhangi bir şarta bağlı olmadan hazırlandığı için araçlara direkt uyum sağlamayabilir. Bazı durumlarda manuel olarak kesme ve yontma gibi işlemler yaparak bağlantı yapılabilir.

OEM Yedek Parça Nereden Alınır?

OEM yedek parçalar üretici ile anlaşmalı tedarikçilerden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Online yedek parça web sitesi üzerinden her türlü markaya ait oem yedek parçalarını online olarak sipariş verebilirsiniz. OEM yedek parçaları üzerinde OEM numarası yer alıyor. OEM numarası üretici firma tarafından harfler ve numaralar kullanılarak üretimi yapılıyor. Böylece nerede olursanız oem numarası üzerinden yedek parça alabilirsiniz.

OEM Yedek Parçaların Özelikleri

Oem parçalarının tasarımları araç firmaları tarafından yapılıyor. Tasarımı yapılan oem yedek parçaları orijinal parçanın tüm niteliklerini kapsıyor. Günümüzde her araç belli özelliklere göre tasarlanıp üretimi yapılıyor. Bu tür özelliklere sahip araçlar üstün performans sergilemesini de sağlıyor. OEM yedek parçalar araçların kendi özel sistemlerini destekleyici parçalar olarak ön plana çıkıyor. Oem parçaları garantili bir şekilde satışa sunuluyor. Güvenli parçalar olan OEM yedek parçaları garanti süresi içerisinde bozulmaları halinde değişimleri sağlanıyor. Online yedek parça web sitesinde her türlü markanın yeni parça ürününe yenilik katmak için müşterilerine hizmet sunuyor.

OEM Yedek Parçalarının Avantajları Nelerdir?

OEM yedek parçalar araçların uzun ömürlü olmasına yardımcı oluyor. Hem araç için hem de sürücüler için sürüş güvenliği açısından önem taşınır. Trafikte seyreden araç sürücüleri araçlarının arızalanmasına hiç kimse istemez. Çünkü böyle bir durumla insanları can güvenliği tehlike içine girebilir. Araçların bakımları yapılırken tüm aksamları kontrol edilmesi gerekiyor. Kontrol sonucunda arıza olan ve eskiyen parçalar mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Aracınızı üstün performansla kullanmanız için ihtiyaç duyduğunuz her türlü yedek parçaları Online yedek parça web sitesi üzerinden sipariş edebilirsiniz.

OEM Numarası Sorgulama

Tedarikçi firma tarafından üretilen parçaların üzerinde yer alan numara sayesinde kısa bir süre içerisinde yeni üretim yedek parçalarına ulaşabilirsiniz. OEM yedek parça web sitesinde gerekli araştırmaları yaptıktan sonra ihtiyaç duyduğu duyulan OEM yedek parçasının numarasını öğrendikten sonra siparişinizi kolay bir şekilde verebilirsiniz. Ayrıca iletişime geçip arabanın şasi numarası ile yedek parça almanız da mümkündür.

Şasi No ile Parça Sorgulama

Şasi numarası bütün araçlarda bulunması zorunlu olan aracın kimliğidir. Online yedek parça web sitesi üzerinden şasi numarası ile tüm yedek parçalar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Aracınızda değiştirmeyi düşündünüz ekipman ve orijinal yedek parça bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Garanti Sonrası Yedek Parça Bulundurma Süresi

Araba üreticileri veya ithalatçıları satış sonrası hizmet yönetmeliğinde bağlı olarak satış yapılan araçların yedek parçalarını bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Yönetmeliğe bağlı olarak garanti süresi içerisinde kullanıcı hatasına bağlı olmayan durumlarda herhangi bir bozulmada tedarikçilerin yedek parça temin etmekle yükümlülüğü bulunuyor. Garanti sonrası yedek parça bulundurma suresi mevzuata göre düzenlenmiştir. Yedek parçalarla ilgili tüm sorunlar için ilgili firma mevzuat bilgi sistemine bakılarak yedek parça temin edebilirsiniz.

Online Yedek Parça Web Sitesinin Sunduğu Hizmetler

Online yedek parça 2008 yılından beri yedek parça sektörüne yenilik katmak adına internet üzerinden güvenli bir şekilde yedek parça satışını yapıyor. Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda yedek parça gönderimini sağlayan Online yedek parça Türkiye’de üç şube olarak müşterilere hizmet sunuyor. Uygun fiyat ve gerçek stok prensipleriyle çalışan firma araç markalarının ürün yelpazesini genişleterek müşterilerine katkı sunuyor. Online yedek parça web sitesinde menü kısmında birçok kategori bulunuyor. En çok Opel, Chevrolet, BMW, Mercedes, Ford ticari, Peugeot, Citroen.

Volkswagen, Audi gibi markalı araçlarını her türlü yedek parça tedariğini sağlıyor. Web sitesi üzerinden yapılan 250 TL üzeri alışverişlerde kargo bedava seçeneğinden yararlanabilirsiniz. %100 güvenli alışveriş parolasıyla kapıda ödeme ve taksit seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Online yedek parça mobil uygulamasını indirmeniz halinde yapacağınız alışverişlerde vade fark olmadan 4 taksit imkanı elde edebilirsiniz. Web sitesinde en çok satan yedek parçaları göz atarak herkesin uygun fiyatla ve hızlı kargo seçeneğinden yararlandığı yedek parçaları kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu