300.000 TL’ye Kadar Alınabilecek Araç Önerisi

Artan ikinci el araç fiyatları nedeniyle birinci el araçların fiyatları son günlerde daha çok merak edilir oldu. İkinci el fiyatına sıfır araç sahibi olmak isteyenler ise birikimlerini doğru kullanmak için araştırma yapmaya devam ediyor. Fiyat-performans dengesini koruyabilen ve istenilen özelliklere sahip aracı bulabilmek içinse gerçekten de bilgi sahibi olunması gerekiyor. Bu yazımızda 300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi vermeye ve dikkat edilecek noktaları açıklamaya çalışacağız.

Bu noktada aracın hangi ülkede üretildiği, aynı özelliklere sahip olmasına rağmen marka değeri nedeniyle çok daha yüksek fiyatlandırılan araçların ne olduğuna bakılması gerekiyor. Aracınızı güvenilir bir satıcıdan almaya ve satış işlemlerine kadar dikkat etmeniz gereken noktaları atlamamaya çalışmanız sizin için oldukça faydalı olur.

Uzun zamandır arzuladığınız arabaya kavuşmak için birkaç adım kaldı. Acele etmeden sizin, ailenizin ya da eşinizin içine sinen modeli bulmak için yeterince zamanınız var. Tabii ekonomide yaşanan hızlı dalgalanmalar, ÖTV’ye yapılan zamlar da bir yandan peşinizde. Tüm bunların arasında ufak bir araştırma ile güvenli satıcıdan alışveriş yaptığınızda herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz.

Araba almayı kafanıza koyduysanız en uygun zamanı kollamanız da gerekiyor. 300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi olarak sıkı takipte olmanız gerekmektedir. Sıkı bir takipçi değilseniz o zaman güncel gelişmeleri yakından takip eden işin içinde olan kişilerden yardım almaktan çekinmeyin. Sonuçta ciddi bir miktarda para ayırdığınız ve aracı satın aldıktan sonra rahat bir yolculuk yapmayı hayal ettiğiniz bir araçtan bahsediyoruz.

300.000 TL’ye Kadar Alınabilecek Araç Önerisi İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

300.000₺ kadar alınabilecek araç önerisi

300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi almadan önce kendi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun aracı bulmalısınız. Bunun için test sürüşlerine katılabilir, internetten beğendiğiniz araçların karşılaştırmasını yapabilir, test sürüşü yapmış kişilerin çektiği videoları izleyebilirsiniz. Aracın piyasa değerini öğrendikten sonra ikinci el araçların fiyatlarını karşılaştırmalısınız.

Ailenizin de konforlu yolculuk yapabileceği bir arabanız olsun istiyorsanız sedan modellere bakmanız yararınıza olacaktır. Aracın iç tasarımının ferah, aracın içinin geniş olması sizi ve aile üyelerinizi rahat ettirecektir. Çocuğunuz varsa ve daha küçükse çocuk koltuğunun rahatça sığabilmesi ve çocuk koltuğunu koyduktan sonra da geriye bir alan kalması önemli. Araç kullanmaya yeni başlamışsanız navigasyon, GPS gibi yardımcıların olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Düz vitesli araçların fiyatı otomatik şanzımanlı arabalara göre daha düşük olsa da hangi durumda daha rahat araç kullanabildiğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Aynı şekilde aracı sadece siz değil bir yakınınız da kullanacaksa onun da özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Sizin için dış tasarım, aracın kasası; motor, iç donanım vs. gibi şeylerden daha önemliyse o zaman bu tarz bir araca harcadığınız para ile iç aksamları, donanımı daha iyi bir araç da satın alabileceğinizi kabullenmeniz gerekir. 300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi ile yakıt tüketimi, çevreye verilen zarar gibi konularda hassassanız elektrikli, hibrit araçları tercih edebilirsiniz.

Özellikle son yıllarda neredeyse her marka bu tarz araçlara koleksiyonlarında yer veriyor. Bu tarz araçların fiyatları biraz daha yüksek olsa da hem çevreye zarar vermiyor oluşları hem de sürekli değişen ve zamlanan yakıt fiyatlarının karşısında avantajlı olmaları nedeniyle tercih edilebilecek araçlardan.

İkinci el bir araç satın alacaksanız 300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisini dinlemeden önce mutlaka aracı neden satmak istediklerini, aracın önemli bir kazaya karışıp karışmadığını, aracı ne kadar süredir kullandıklarını, aracın en önemli parçası motorun ne durumda olduğunu, araca en son ne zaman bakım yapıldığını mutlaka öğrenmelisiniz. Aracın satın alma işlemlerini tamamlamadan önce mutlaka aracı görmeye gitmelisiniz. Şasi ve motor numarasını kontrol etmelisiniz. Gözle görülebilecek bir ayıp olup olmadığına dikkatlice bakmalısınız.

Araç Satın Almak için Ayırdığınız Bütçeyi En Verimli Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz?

300000 ₺ ye kadar alınabilecek araç önerisi

300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi vermeden önce aslında bu fiyatta bir aracı satın almak için gerekli bütçeye nasıl sahip olabileceğinizden bahsetmek gerekiyor. Şöyle ki son zamanlarda Türk Lirası yabancı paraların karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Türkiye’de montajı yapılsa da yabancı ülkelere ait arabaların fiyatı Dolar, Euro üzerinden belirlendiğinden araç fiyatlarında son günlerde inanılmaz bir artış yaşandı. Hal böyle olunca Türk Lirası ile maaş alan bir kişinin istediği aracı satın alması daha önceye kıyasla daha zor hale geldi. Bu durumda tasarruf etmenin önemi daha da arttı.

Özellikle yiyecek, kıyafet gibi temel ihtiyaçlarınız için para harcarken uygun fiyatlı ancak kaliteli ürünleri seçmeniz uzun vadede para biriktirmenizi sağlayacaktır. Almak istediğiniz ürünlerin yabancı versiyonları yerine yerli üretim olanları seçtiğinizde de tasarruf edebilirsiniz.

Araç satın alırken aracın ortalama fiyatının yanında çıkabilecek ek masrafları da düşünerek bir bütçe hazırlamanız gerektiğini hatırlatalım. Araç satın alırken ödemeyi banka yoluyla gerçekleştirmelisiniz. Aracın üzerinde aracın satışını engelleyecek bir kayıt olup olmadığını da mutlaka kontrol etmelisiniz ve bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Bu iki durumun aksini gerçekleştirdiğinizde ciddi anlamda bir mağduriyetle karşılaşmanız söz konusu olabilir. Tedbirli olmakta ve araştırma yapmakta her durumda fayda bulunmaktadır.

300.000 TL’ye Kadar Alınabilecek Araç Önerisi Listesi

300000₺ye kadar alınabilecek araç önerisi

Aşağıda birkaç araca ait sıfır ve ikinci el güncel fiyatlara yer verdik. Fiyatlar model yılı, satıcı, km, kasa, ekstra donanım vs. gibi nedenlerle değişmektedir. Size en uygun aracı seçebilmek ve bir fikir oluşturmak adına aşağıda bazı markaların modellerinin yaklaşık fiyatlarını sunuyoruz.

  • Opel Astra 1.4 Turbo Edition Plus Manuel vites, benzinli, sedan tipi aracın ikinci el fiyatı 156.000-TL ile 234.000-TL arasında değişiyor.
  • Volkswagen Polo 1.0 Trendline Manuel vites, benzinli, hatchback tipi aracın ikinci el fiyatı 97.250 TL- 186.000 TL arasında değişiyor.
  • Skoda Scala 1.0 TSI Elite DSG Yarı otomatik vites, benzinli, hatcback tipi aracın sıfır km fiyatı 223.300-TL civarındayken ikinci el fiyatı 232.500 TL- 249.900 TL arasında değişiyor.
  • Seat Arona 1.6 TDI SCR Start&Stop Style DSG yarı otomatik vites, dizel, SUV tipi aracın sıfır km fiyatı yaklaşık 270.000 TL iken ikinci el fiyatı 239.000 TL- 260.000 TL arasında değişiyor.
  • Seat Leon 1.5 TSI 130 hp FR Manuel vites, benzinli, hatchback tipi aracın ikinci el fiyatı 265.000 TL-280.000 TL arasında değişiyor.
  • Ford Puma 1.0L EcoBoost Otomatik vites, benzinli, hatchback tipi aracın sıfır km fiyatı 277.000 TL civarı iken ikinci el fiyatı 250.000 TL VE 270.000 TL arasında değişmektedir.
  • 000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi ile yukarıda saydığımız modeller ve daha fazlasını satın aldıktan sonra karşılaşabileceğiniz olası yedek parça ihtiyacı için https://www.onlineyedekparca.com/u gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceğinizi bir kez daha hatırlatalım. Linkini bıraktığımız internet sitemizde yer alan telefon ve Whatsapp sipariş numaralarından bize kolaylıkla ulaşabileceğiniz gibi IOS ve Android işletim sistemi ile uyumlu mobil uygularımızdan da sipariş verebilirsiniz.
  • İnternet sitemizden 3D Secure güvencesiyle içiniz rahat bir şekilde alışveriş yapabileceğiniz gibi kapıda kredi kartı ya da nakit olarak ödeme yapabilirsiniz. 300.000 TL’ye kadar alınabilecek araç önerisi ile bazı yedek parça Opel, Skoda ve daha birçok marka aracın periyodik bakım ürünleri, süspansiyon, dış aydınlatma, fren, disk ve daha birçok kategoride aradığınız parçasını uygun fiyat garantisiyle sitemizde bulabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Tüm Yedek Parçalara Hemen Ulaşın

onlineyedekparca.com olarak tüm mevsimlerde ihtiyaç duyabileceğiniz ve aracınız için gerekli orjinal yedek parça temini yapabiliyoruz. Opel, Skoda, Seat yedek parça ihtiyaçlarınız için hangi ilde ve ilçede olursanız olun internet üzerinden yapacağınız güvenli alışverişle satın almak istediğiniz ürünü kapınıza kadar yolluyoruz. Güvenli alışverişle alacağınız yedek parçalar ile daha kaliteli bir sürüş deneyimi yaşamaya hazır olun.

Bu yazımızda 300.000 TL’ye Kadar Alınabilecek Araç Önerisi konusuna değindik.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu