Bmw F30 Araç İnceleme

BMW 3 serisinden sonra birçok seri çıksa da 3 serisinin gelenekleri yıkışı ve halen güncelliğini koruyan model ve özellikleri tercih edilme sebebi oluyor. BMW denince ilk akla gelen serilerden biri olan 3 serisi, 1965 yılından beri üretilmeye devam ediliyor. BMW F30 araç inceleme ile bütün detaylarına değiniyoruz.. Döneminde “öncü tasarımın” simgesi haline gelmesinden midir yoksa sahip olduğu donanımdan mıdır bilinmez araba severlerin halen göz bebeği. 3 serisi kullanılabilirliği yanında sportif bir sedan model olması ile de bir adım öne geçiyor.

F30’un 3 serisinin “Ultimate Driving Machine” sloganını sonuna kadar yaşatan ve hissettiren bir kasa olduğunu da söylemeden geçmeyelim. F30, otomobil sürmeyi keyifli hale getiren, eski kasaların izinde ve her zaman belli bir standardın korunduğu 3 serisinin önemli bir üyesi. Bu modelle aileniz ile birlikte keyifli bir yolculuk yapabilecek, tek başınızayken ise tozu dumana katabileceksiniz. BMW’nin sedan modellerinden olan BMW F30 araç inceleme yazımızda aracın özelliklerinden, neden bu aracı satın almanız gerektiğinden, bu modele neden ihtiyaç duyulduğundan bahsedeceğiz.

BMW F30 Araç İnceleme: BMW F30 Hangi Model?

BMW 3 serisinden olan F30 modeli, serinin altıncı neslini temsilen piyasaya sürüldü. F30, 2012 yılından 2016 yılına kadar üretimi devam eden BMW’nin sedan tipi modelidir. 4 silindirli, 4 kapılı bu aracın manuel ve otomatik şanzıman seçimi bulunmaktadır. Saatte 250 km’ye varabilen hızı 316i ile ActiveHybrid 3 arasında değişen motoru ile benzinli ve dizel seçenekleri bulunmaktadır. BMW F30 Standart, BMW F33 Cabrio, BMW F32 Coupe, BMW F31 Touring seçenekleri mevcuttur. F30 çıktığı döneme damgasını vurduğundan halen üretilmeye devam etmektedir. Günümüz şartlarına ve müşterinin ihtiyaçlarına göre şekillendirilerek üretilmeye devam eden F30, en son hibrit motoruyla görücüye çıktı.

BMW F30 Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

BMW F30 Araç İnceleme

Alacağınız otomobilin BMW kalitesi ve güvencesiyle size sunulmasının yanında fiyat- performans ve kasası ile gerçekten de kendinizi iyi hissedeceğiniz bir model aldığınızı öncelikle hatırlatalım. BMW F30 araç inceleme konusunda yukarıda belirttiğimiz özellikleri taşıyor olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

F30’un en önemli özelliklerinden biri dizel ve benzinli seçeneklerinin ikisinin de kendilerinden beklenen performansın üstünde performans göstermeleridir. Son dönemde ikinci el araçların sıfır araç fiyatına yaklaşmış olması nedeniyle sıfır bir F30 sahibi olmak için ayırdığınız bütçeyi en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Bunun için güvenilir bayilere başvurmanız, bilgi alacağınız internet sitelerini bu doğrultuda seçmeniz gerekiyor. Aracın TRAMER sorgusunu yapmanız, BMW’nin kendi veri tabanından aracı sorgulamanız oldukça önemli. Aracın kilometre ve sigorta bilgilerini de sorgulamanızın ardından bir ekspere başvurmanız ve sonrasında içinize sinen bir araç ise pazarlıkla aracı satın alma kısmına geçmeniz gerekiyor.

F30 araçlarda karşılaşabilecek sorunlar benzinli ve dizel olmasına göre değişkenlik gösteriyor. Dizel modellerde km 110.000’nin üzerindeyse zincire dikkat etmek gerekirken benzinli modellerde termostat probleminin olup olmadığına, su haznesi tıpasının sağlam olup olmadığına özellikle bakmak gerekiyor. F30’un öne çıkan dış donanımları ise LED farlar, sunroof, bluetooth- USB, geri dönüş kamerası ve katlanabilir yan aynalar olduğundan bu donanımların da eksiksiz olarak alacağınız araçta bulunmasına dikkat etmelisiniz.

BMW F30 yedek parça problemi yaşadığınızda teminatı kolayca halledebileceğiniz bir platform olan Online Yedek Parça üzerinden parça alışverişinizi yapabilirsiniz.Telefon ve Whatsapp sipariş numaralarının yer aldığı internet sitemizin yanı sıra Android ve IOS işletim sistemine uygun olarak tasarlanmış mobil uygulamamız ile de bizlere ulaşabilirsiniz. Kapıda ödeme, kapıda kredi kartı ile ödeme seçeneklerinin yanında kredi kartınızla internet sitemizden yapacağınız alışverişlerinizde de 3D Secure güvencesi ile %100 güvenilir bir alışverişin sizleri beklediğini söyleyebiliriz. BMW F30 araç inceleme konusunda BMW F30 serisine yönelik olarak periyodik bakım ürünleri, fren, disk, balata, ön takım, süspansiyon, dış aydınlatma ve daha birçok kategoride aradığınız parçayı sitemizde kolaylıkla ve en uygun fiyat garantisiyle bulabilirsiniz.

BMW F30 Araç İnceleme: F30 Makyajlı Kasa Ne Zaman Çıktı?

BMW F30 kasa BMW’nin E90 kasasından sonra üretildi. 2015 yılında piyasa sürüldü. Dışında ön bölümde LED farlara yer verilirken arka tarafta özel süslemelere ek olarak yine LED’li stoplar göze çarpıyor. Yeni renkleri ve jant seçenekleri de makyajlı modelin piyasa sürümü ile seçenekler arasında yerini aldı.  BMW F30 araç inceleme üzerinde iç tasarımında yeni materyallere, güncelleştirilmiş haritası ve üç boyutlu grafiklere sahip navigasyon sistemine, kontrol panelinde bardak tutacakları için kaydırılabilir bir kapağa yer verilmiş. Makyajlı modelde yedi dizel ve dört benzinli motor seçenekleri yer almakla beraber 6 silindirli motor dikkat çeken değişiklikler arasında. Yakıt tüketiminin makyajlı model ile azaltılmaya çalışıldığı da görülüyor.

BMW 3 Serisi Kaç Para?

BMW 3 serisi model, motor, dış tasarıma eklenen özellikler, benzinli ya da dizel oluşu, otomatik ve manuel şanzımana sahip oluşu vs. gibi faktörlere bağlı olarak fiyatlandırılmaktadır.

BMW F30 kasasının ikinci el fiyatı üretim yılı, km’si, ek özellikleri vs. gibi faktörler nedeniyle 310.000-TL ile 400.000-TL arasındadır. Fiyata ilişkin detaylı bilgi için satıcınızla görüşmeniz ve istediğiniz özellikler ile birlikte aracın değerinin hesaplanmasını istemeniz gerekmektedir. BMW 320i sedan, benzinli, otomatik vitesin 2020 fiyatları ise 598.900-TL ile 648.700-TL arasında tasarım paketine göre değişim göstermektedir.

BMW F30 Araç İnceleme:  BMW F30 Kaç Tork?

BMW F30 araç inceleme üzerinde değinebileceğimiz diğer konularadan bir tanesi de dizel motorların tork gücünün benzinli motorların tork gücüne göre daha fazla olduğu bilinen bir gerçektir. Buna rağmen BMW F30 modelinde en alt sınıf benzinli motoru olan 316i dahi 130 Hp beygir gücü ve 220 Nm tork gücünde. Bu da bize benzinli araçlar içinde F30 modelinin ne denli güçlü olduğunu bir kez daha gösteriyor.

BMW F30 araç inceleme ile benzinli modellerinde motor seçimine göre 130 Hp’den 340 Hp beygir gücüne kadar çıkabilen bir modeldir. Yine aynı şekilde 220-450 Nm arasında değişen tork gücüne sahiptir. Dizel motorların beygir gücünün ise benzinli motorlara göre daha yüksek olduğunu biliyoruz. Buna rağmen BMW F30 araç inceleme üzerinden dizel modellerinde motor seçimine göre 114 Hp’den 310 Hp beygir gücüne kadar çıkılabilmektedir. Yine aynı şekilde 260-630 Nm arasında değişen tork gücüne sahiptir.

BMW F10 vs F30 Kıyaslama

F10, BMW’nin 5 serisinden ilk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen modelidir. Yine bir sedan model olan F10’da BMW’nin geleneksel çizgilerine vurgu yapılmış, ön tarafta daha büyük ve belirgin ızgaraya yer verilmiştir. F10, kendinden önce E60’tan büyük farklılıklar göstermektedir. F10 kasa, 3 serisinden E90 ile benzeşmektedir. Yazımızda incelediğimiz F30 ise E90’dan modelinden sonra üretilmiş olduğundan aslında F10’nun F30’a göre bir adım daha geride olan ve F30’un sportif ve modern çizgisinin yanında daha muhafazakâr, daha geleneksel bir çizgi çizdiğini söylesek yanlış olmaz.

İhtiyacınız Olan Tüm Yedek Parçalara Hemen Ulaşın

Onlineyedekparca.com olarak tüm mevsimlerde ihtiyaç duyabileceğiniz ve aracınız için gerekli orijinal yedek parçaları temin ediyoruz. Mercedes, Chevrolet, BMW yedek parça ihtiyaçlarınız için hangi ilde ve ilçede olursanız olun internet üzerinden yapacağınız güvenli alışverişle satın almak istediğiniz ürünü kapınıza kadar yolluyoruz. Kış ayları geliyor diye endişelenmeyin, ihtiyaçlarınızı belirleyin, alışverişinizi yapın ve kışın tadını çıkarın. Bu yazımızda BMW F30 araç inceleme konusuna değindik.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu