Fren Limitörü Nedir?

Fren limitörü aracın fren sisteminin doğru ve düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli bir parçadır. Bu parça sayesinde araç, kızaklama yapmadan rahat bir şekilde durabilecektir.

Fren Limitörü Ayarı Nasıl Yapılır?

Fren limitörü aracın en önemli parçalarından biri olarak kabul edildiği için bu parçanın nasıl ayarlanacağını bilmek önemlidir. Bu parçayı ayarlayabilmek için ilk olarak açanın fren bölümünü açmak gerekiyor. Fren bölümünde limitörü bulduktan sonra ayarlama işlemi çok kısa sürede tamamlanabiliyor.

Fren limitörü ayarlanmadan önce muhakkak aracın kılavuzu incelenmelidir. Aracın kılavuzu incelenirse limitörün ayarlanması çok daha kolay hale gelecektir. Limitörü ayarlayabilmek için tornavidaya ihtiyaç vardır. Çünkü parçanın yanında bir vida yer alır. Bu vida tornavida ile çevrildikçe limitörün doğru ayarı bulunur.

Fren limitörü doğru bir şekilde ayarlanamazsa uzman kişilerden yardım alınabiliyor. Uzman bireylerin yaptığı işlemler sayesinde araç sahipleri aracını güvenli şekilde kullanabiliyor.

Fren Limitörü Ne İşe Yarar?

Fren limitörleri özellikle eski araçlar için hayati önem taşıyor. ABS sistemi olmayan araçlarda daha fazla kullanılan bu sistem sayesinde araç ani fren halinde sarsılmıyor. Sarsılma hissi oluşmadığı için araç kontrolü de limitör sayesinde kaybedilmemiş oluyor. Bununla birlikte fren limitörü doğru bir şekilde ayarlandığında yakıttan tasarruf elde edilmesini sağlar. Yakıttan tasarruf etmek isteyen sürücüler limitör ayarını her bakımda kontrol ettirmelidir.

Fren limitörü frenlere hangi düzeyde basınç uygulanacağını kontrol eden bir parçadır. Bu bağlamda aracın fazla basınçla karşılaşıp kontrolden çıkmasını engelleyen bir parçadır.

Fren Limitörü Nedir?

Fren Limitörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Fren limitörü arıza pek çok arabada görülebilecek bir arızadır. Bu bağlamda arıza belirtilerini iyi bilmek aracın sağlıklı sürüşü için önemlidir. Limitör arızası oluşan araçta tekerde kitlenmeler görülüyor. Yani fren yapıldığında üç teker dengeli bir şekilde yavaşlayıp tek teker kitlenmişse limitör arızalı demektir.

Fren limitörü arızası nedeniyle araç güvenli bir şekilde sürülemeyecektir. Çünkü bu arıza nedeniyle araç kontrol altında tutulamayacaktır. Bundan dolayı limitörün uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi ve arızanın giderilmesi oldukça önemlidir.

Fren limitörünün arızalanması halinde araçta yoğun sarsılmalar görülecektir. Frene basan sürücü araçtaki yoğun sarsıntıları hissettiğinde limitör arızasından şüphelenmelidir.

Fren limitörü arızası olan araç fren esnasında sağa sola yalpalayacaktır. Sağa sola yapılan sallanma hareketine bağlı olarak aracın fren mesafesi uzayacaktır. Bu da ani fren yapılması gereken durumlarda aracın duramamasını ve kazaların oluşmasına neden olabiliyor.

Limitörün aşınması, işlevini yerine getirememesi ya da oksitlenme arızaların görülmesine neden olan önemli etkenlerdendir. Bütün bunların yanında limitörün içindeki yaylardan bir veya birkaçının yerinden çıkması da fren limitörü arızalarının görülmesine neden olabiliyor.

Fren Limitörü Arabanın Hangi Kısmında Bulunur?

Fren limitörlerinin yeri standart değildir. Araca, markaya ya da modele bağlı olarak limitörün yeri değişiklik gösteriyor. Ancak fren limitörünü ABS sistemi olmayan araçlarda bulunur. Günümüzde birçok araçta ABS olduğu için yeni nesil araçlarda limitör bulunmaz.

Tofaş fren limitörü ön ve ara frenler arasında bulunur. Ön ve arka frenler arasında yer aldığı için Tofaş fren limitörüne ulaşmak hiç de zor değildir.

Tempra fren limitörü de Tofaş gibi ön ve arka frenler arasında yer alan hidrolik bölümünde bulunuyor. Limitörün değişimini gerçekleştirmek için yerini iyi bilmek önemlidir. Ancak yeri bilinse dahi pek çok sürücü limitör değiştirmekte ya da arızasını belirlemede sorun yaşayacaktır. Bundan dolayı özel ya da markaya ait servislerin tercih edilmesi, limitör değişiminin başarılı bir şekilde tamamlanması için önemlidir.

Doblo fren limitörü Tofaş ve Tempraya göre biraz daha ön frene yakın bir yerde yer alıyor. Bundan dolayı Doblo sahipleri limitörü görmekte zorluk çekebiliyor.

Fren limitörü, fren sisteminin bir parçası olup araçta nerede bulunur?

Her Araçta Fren Limitörü Var Mı?

Fren limitörünün oldukça işlevsel bir yapısı vardır. İşlevsel bir yapısı olduğu için pek çok farklı araçta limitör kullanılıyor. Ancak limitör her araçta bulunmaz. Limitör HB, sedan ya da STW araçlarda yer alıyor. Ancak limitör bulunan araçlar ABS sisteminin sahip olduğu özellikleri barındırır. Yani bu parça direksiyon hakimiyetini artırıp fren mesafesini kısaltma amacı taşır. Bu bağlamda ABS bulunan araçlarda limitör yer almaz.

Bazı bireyler tır ya da kamyon gibi sistemlerde de limitör bulunup bulunmadığını araştırıyor. Ancak tır ya da kamyon gibi motorlu taşıtlarda limitör yerine farklı bir sistem kullanılır.

Fren limitörü aracın dengeli bir şekilde yavaşlamasını sağlayan bir parçadır.

Fren Limitörü Değişim Fiyatları

Limitör disk- kampana sistemine sahip olan motorlu taşıtlarda yer alıyor. Bu bağlamda eski model araçlarda limitöre rastlanırken yeni model araçlarda limitör yerine ABS sistemi kullanılıyor. Bu bağlamda fren limitörü tamiri ya da değişim fiyatlarını iyi bilmek gerekiyor.

Fren limitörünün değişimi için alınabilecek fiyatı pek çok değişken etkiler. Eğer limitör değişimi yapılacaksa bu değişkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Limitör değişim fiyatları büyük şehre, servisin niteliğine, servisin fiyat politikasına ve kullanılan ürüne bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda servislerin limitör değişim paketleri incelenerek net fiyatlar elde edilebiliyor.

Fren limitörü fiyat bilgisi değiştiği için farklı değişim fiyatları ile karşılaşılabiliyor.

Sonuç

Fren limitörlerinin belli bir kullanım süresi vardır. Bu sürenin dolması halinde ürünü yenilemek gerekiyor. Ancak ürünü yenilemek için limitör satın alan bireyler aldığı ürünün orijinalliğini sorgulayabiliyor. Orijinalliğin sorgulanmaması için ya da güvenli alışveriş yapabilmek için onlineyedekparca.com sitesinden alışveriş yapılmalıdır.

Online yedek parça mobil uygulamaya özel vade farksız 4 taksit imkanı olan bir işletmedir. Vade farksız 4 taksit imkanı olduğu için araç sahipleri daha sistematik alışveriş yapabiliyor. Bunun yanında sitede Renault’dan Seat’a ya da Peugeot’tan Ford’a birçok farklı modelin parçası yer alıyor. Farklı marka ve modelin parçası bulunduğu için sürücüler oturduğu yerden aracına uygun parça bulabiliyor.

Hepsi ve daha fazlası için hemen ziyaret edin: https://blog.onlineyedekparca.com/

Fren Limitörü Bozulursa Ne Olur?

Fren limitörünün bozulması halinde araç ani fren yapmakta zorlanıp daha zor duracaktır.

Toros Fren Limitörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Toros fren limitörünün arızalanıp arızalanmadığını anlamak için araç sahibi fren yaparken dışardan birisi tekerlerden bir veya birkaçının kitlenip kitlenmediğini incelemelidir.

Arabada Limitor Ne Demek?

Elektronik fren sistemi olmayan araçlarda aracın frenleme kapasitesini geliştirmek için kullanılan sistemdir.

Fren Liberatörü Nedir?

Aracın kademeli ve düzenli bir şekilde durmasını sağlayan sistemdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu