İsofix Nedir?

Otomobil sahipleri isofix nedir konusunda temel bilgiler elde etmek istiyor. İsofix bebek oto koltuğunun araca güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlayan en kaliteli montaj sistemidir. Bu sistem bebek ve çocuk gibi küçük yaşlardaki fertlerin koltuğunun kusursuz bir şekilde bağlanmasını sağlar.

Koltuk doğrudan öne ve arkaya doğru eğik olarak da kullanılabilir. Yetişkin koltuklarında olduğu gibi seyahat sırasında bebeğin ihtiyaç duyması halinde farklı açılar üzerinden de döndürülebilir. Bu bakımdan bebek araç koltukları kusursuz bir işlev sunar. Böylece bebek ve çocuklar için güvenli seyahat yapılmasını sağlar.

Sistem doğrudan yüksek teknolojiler üzerinden özel olarak hazırlanmıştır. Bu bakımdan bebeklerin de de zevkli bir şekilde yolculuk etmesini destekler. Ayrıca sistem International Standarts Organization Fix teriminin özetlemesi olarak da tanımlanabilir. Aracınızda bu sistemin yer alıp almadığını basit bir şekilde anlayabilirsiniz.

Bu doğrultuda arka koltuklarınızın arasına parmaklarınızı sokmanız yeterlidir. Aracınızda bu sistem olması durumunda sadece 4 parmak uzaklıktan koltuk arasından isofix demirine ulaşabilirsiniz. Bu ürüne ulaşamadığınız takdirde ise demiri oto servis firmasından taktırabilirsiniz.

Isofix Oto Koltuğu Nasıl Takılır?

Sistem araç koltuğuna pratik bir şekilde takılır. Çünkü isofix sistemi yedek parça olarak tanımlanır. Bebek için sistem doğruda aracın arka koltuğundan uygulanır. Ön hava yastığı aktif olduğunda ise ana kucağının kesin olarak ön koltuğa monte edilmemelidir. Bunun yerine sistem arka koltuktan monte edilebilir. Sistemin koltuğa monte edilme işlemi daha çok profesyonel oto servisi tarafında gerçekleştiriliyor.

Servis uzmanları tarafından monte işlemi dakikalar içerisinde tamamlanıyor. Bebek koltuğu tasarım aşamaları ise üretici firma tarafından kusursuz bir şekilde gerçekleştirilir. Sistem sadece bebeklerin seyahat etmesi durumunda aktif ediliyor. Örneğin hafta içi tatil ya da seyahatler sırasında araca bebek konulması durumunda bu sistem araç sürücüsü tarafından aktif ediliyor.

İsofix herhangi yan etkileri ise bulunmuyor. Sistemin bebeklerde fiziksel olarak herhangi sağlık sorunlarına yol açmadığı uzmanlarca belirtiliyor. Bebek koltukta en fazla 30 dakika boyunca oturabilir.

Bu süreç sonrasında aracın durdurularak bebeğin dinlendirilmesi sağlanır. Oto koltuğu bebeklerde bu zaman dilimi boyunca dinlendirilmesini kapsar. Yeni doğan bebeklerde ise koltuğun çift yönlü olmasına dikkat edilir. Evebeynler bebeklerini oto bebek koltuğuna özenle yerleştirmesi gerekir. Bu nedenle sistem güvenle kullanılıyor.

Isofix Oto Koltuğu Nasıl Takılır

Isofix Kullanmak Neden Önemlidir?

Araç modellerinde isofix sistemi kullanılması çocuk ve bebek can güvenliğinin korunması açısından önemlidir. İsofix çocuk koltukları standart olarak 105 cm uzunluğuna sahiptir. Bu Bu bakımdan bebeklerin rahat etmesi açısından tasarlanmıştır. Koltuk modeli doğumdan itibaren 4 yaşına kadar kullanılabilir. Bu koltuklar en fazla 4 yaşındaki bebekler için uygundur.

360 derece kolayca dönebilme özelliğiyle maksimum seviyede kullanım kolaylığı sunar. Sistem bugün modern Avrupa ülkelerinden ve Türkiye genelinden uygulanıyor. İsofix uygulaması sadece bebek ve çocuklar için uygulanır. Bu sistemin erişkin ve yetişkinlerde uygulanması söz konusu değildir.

Seyahat süreci boyunca bebek ve çocukların daha kaliteli ve sorunsuz olarak yolculuk etmesi açısından sistem değer arz eder. Profesyonel oto servisi tarafından sistem tavsiye edilir. Bu sistem doğrudan emniyet kemeri kullanılmadan da pratik bir şekilde kullanılabilir. İsofix sistemi aynı zamanda en uygun fiyatlar üzerinden uygulanır.

Bu nedenle araç sahipleri bebek ve çocukları için sistemi indirimli fiyattan da satın alabilir. İsofix direk olarak araç koltuk türlerinden biridir. Bu nedenle en çok ihtiyaç duyulan araç malzemeleri arasında yer alır.

Otomobilinde sistemi kullananlar ise sistemden memnun kaldığını ifade ediyor. Sürücüler sistemin yüksek kaliteye sahip olduğunu belirtiyor. Böylece bebekleri için sistemin verimli olduğunu vurguluyor.

Isofix Kullanmak Neden Önemlidir

Isofix Oto Koltuklarının Avantajları

İsofix oto koltukları avantajları bulunuyor.

Bu avantajlar şunlardır;

  • Çocuk ve bebeklerin sorunsuz olarak yolculuk etmesini sağlaması
  • Güvenli araç sürüşü sunması
  • Profesyonel bir araç bebek koltuğu olması
  • Yüksek kalite standartlarına sahip olması
  • Kolay monte ve sökülebilir olması
  • Ergonomik ve şık tasarımlı olması
  • Yumuşak dokuya sahip olması
  • Araç içerisinde estetikliği sağlaması

Bu nedenle söz konusu sistem araç modellerinin daha modern bir iç görünüme de sahip olmasını destekler. Araçlarda yedek parça sistemin yer alması aynı zamanda sürücülerin de keyifli ve yüksek özgüvenli bir şekilde araç sürmesini sağlar.

Sürücüler sistem sayesinde bebekleriyle birlikte zevkli bir yolculuk yaptığının altını çiziyor. İsofix sistemi orijinal bir şekilde imal ediliyor. Bu nedenle sistem özenle kullanılması durumuna uzun dönemler boyunca yüksek performans sunabilir. Bu durum sürücüler açısından avantaj sağlar. Araç sahipleri uzun seneler boyunca yeniden bu sistemi satın almak zorunda kalmıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu