Orijinal Yedek Parça Nedir?

Araçlar için yedek parça son derece büyük önem arz ediyor. Yedek parça alınırken, dikkat edilmesi gereken belli başlı bazı hususlar vardır. Bu hususların en başında ise parçanın kalitesi ve orijinalliği gelir.

Orijinal parça adından da anlaşılacağı üzere gerçek parça anlamına gelir. Kişilerin kafasında oluşan orijinal yedek parça nedir? Sorusunun yanıtı bu şekildedir. Ancak detaylı bir şekilde açıklama ile kişilerin kafasındaki tüm sorular giderilebilir.

Orijinal Yedek Parça Ne Demek?

Orijinal yedek parça, aracın kendi marka ve fabrikası tarafından üretilen parçadır. Araçta bulunan parçanın birebir aynısıdır ve aynı kalitededir.

Örneğin Ford marka bir aracın egzoz supabı, Ford fabrikasında üretilir. Bu parça, orijinal yedek parça adını alır. Yani Ford marka aracına egzoz supabı almak isteyen bir kişi, orijinal Ford yedek parçadan alması gerekiyor.

Yan Sanayi Parça Ne Demektir?

Sanayi ve servis bünyesinde her zaman “Yan Sanayi Parça.” sözünü duyuyoruz. Kişilerin aklında yan sanayi parçanın ne olduğuna dair sorular oluşuyor. Yan sanayi parça dedikleri, orijinal olmayan parça anlamına geliyor. Yani aracın asıl marka ve fabrikası tarafından üretilmeyen, herhangi bir firma tarafından üretilen parçadır.

Yan sanayi parçalar orijinal parçalara oranla daha yüksek bir şekilde tercih ediliyor. Bunun sebebi yan sanayi ürünlerin her daim uygun fiyatlı olmasıdır. Ancak yan sanayi ürünlerin ömürleri, orijinal parçalara oranla daha düşüktür. Maksimum 6 ay dayanıklılık gösteren yan sanayi ürünler, tüm kullanıcılarını mağdur bırakabiliyor.

Hiçbir şekilde mağduriyet yaşamamak adına kesinlikle orijinal yedek parça tercih edilmesi gerekiyor. Yan sanayi ürünler uygun fiyatlı olmasının yanında kısa ömürlüdür.

Orijinal Yedek Parça Nedir?

Neden Orijinal Yedek Parça?

Orijinal yedek parça kullanımının önemi son derece büyüktür. Orijinal yedek parçalar, tüm kullanıcılarına büyük avantajlar sunarlar.

Orijinal yedek parçanın faydaları şu şekildedir;

  • Aracın ömrünü uzatır.
  • Aracın performansını artırır.
  • Maddi kazançlar sağlar.
  • Aracın güvenliğini ve sürüş deneyimini artırır.
  • Aracın yakıt sarfiyatını düşürür.
  • Orijinal yedek parçalar her zaman garantilidir.

Neden orijinal yedek parça sorunun cevapları bu şekilde sıralanıyor. Aracın ömrünü uzatmak ve daha güvenilir bir şekilde sürüş yaşamak için orijinal yedek parça tercih etmeniz gerekiyor.

Orijinal Yedek Parça Nereden Alınır?

Orijinal yedek parça almak isteyen kişiler için çeşitli firmalar hizmetler sağlıyor. Kesinlikle sanayi bölgesinden yedek parça almamalısınız. Çünkü orijinal yedek parça adı altında yan sanayi yedek parçaları verebiliyorlar.

Orijinal yedek parça almak isteyen kişiler internet sitelerini de kullanabilirler. Bu sitelerin tüm marka araçların yedek parçalarına yer verdiğine dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer bir firma tüm marka araçların yedek parçalarına yer veriyorsa, o site orijinal ürün satıyordur.

İnternetten Orijinal Yedek Parça Al

İnternet üzerinden orijinal yedek parçalar satın alabilir ve mağduriyetinizi önleyebilirsiniz. İnternet üzerinden yedek parça siparişi verilirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

İlk olarak sitenin orijinal yedek parça satıp satmadığı anlaşılmalıdır. Aranılan yedek parçaların olup olmadığı da site içerisinde araştırılmalıdır. Sitenin gönderim ücreti ve gönderim süresi de dikkatli bir şekilde araştırılmalıdır. Bunların yanı sıra sitenin daha önce satış yaptığı kişilerin yorumları okunmalıdır. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra site üzerinden rahat bir şekilde sipariş verebilirsiniz.

Orijinal Yedek Parça Nedir?

Orijinal Çıkma Parça Nedir?

Çıkma parçalar genel olarak kazalı araçların hiçbir şekilde zarar görmemiş parçalarıdır. Bu parçalar diğer 2. el parçalara göre daha sağlıklıdır ve çalışır vaziyettedir.

Orijinal çıkma yedek parça ise o parçanın orijinal olduğunun göstergesidir. Yani kaza yapmış olan bir Ford marka aracın, orijinal, zarar görmemiş bir parçasına verilen isimdir. Örneğin kaza sırasında zarar görmeyen Ford pistonun, o araçtan çıkartılması, ‘Orijinal çıkma piston’ anlamına gelir.

Orijinal Yedek Parça Fiyatları Nedir?

Orijinal yedek parçaların fiyatları yan sanayi parçalara oranla daha yüksektir. Parçanın direkt fabrika tarafından üretilmesi, garanti verilmesi ve uzun ömürlü olması parçanın fiyatını yükseltir. Fiyatının yüksek olması genel olarak tüm kullanıcıları korkutur. Ancak yarı fiyatlı olan yan sanayi parça, yılda 2 defa değişim ister. Oysa orijinal yedek parçanın ömrü, aracın ömrü kadar fazla olur.

Orijinal yedek parçanın fiyatı parçaya ve aracın marka modeline göre değişiklik gösterir. Ne çok fazla ne de çok düşük bir fiyata sahiptir. Fiyatlar son derece uygun ve olması gereken şekildedir.

BMW Orijinal Yedek Parça

BMW marka araçlarda da orijinal yedek parçaların kesin olarak kullanılması gerekiyor. Yan sanayi ürünlerin BMW marka araçlara takılması, ciddi anlamda sıkıntılar oluşturur.

BMW markasının her modeline, orijinal yedek parçaların veya orijinal çıkma parçaların kullanılması gerekiyor. Yan sanayi ürünler tercih edildiği zaman aracın yakıt sarfiyatında ciddi oranda artışlar meydana gelmeye başlar.

Orijinal Yedek Parça Kullanılmazsa Ne Olur?

Bir araçta orijinal yedek parça kullanılmadığı taktirde çeşitli sıkıntılar ve sorunlar doğmaya başlar. Bu sıkıntıların en başında tekrarlanan arızalar gelir. Bunun yanı sıra ise aracın yakıt sarfiyatında da ciddi derecede yükselişler gözlemlenir.

Özellikle motor kısmına kullanılan orijinal olmayan parçalar, motorun ömrünü kısaltmaya başlar. Yanma kısmında çeşitli sorunlar yaşatır. Bu da aracın performansının büyük oranda düşmesini sağlar.

Opel Orijinal Parça

Opel araçların orijinal yedek parçalara ihtiyacı, diğer araçlara oranla daha yüksektir. Aracın ömrünün artması ve performansının büyük oranda yükselmesi orijinal parçalar vasıtasıyla gerçekleşir.

Opel’in her modelinde orijinal yedek parçaların kullanılması gerekiyor. Bu parçalar sayesinde araçta tekrarlanan arızaların önüne geçilir. Özellikle filtrelerin orijinal olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yağ ve motora alınan havanın en iyi şekilde temizlenmesi adına orijinal filtreler kullanılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu